Jäätmetekke vähendamise nädal

Novembrikuu eelviimane nädal on kuulutatud üleeuroopaliseks jäätmetekke vähendamise nädalaks. Sellel aastal oli põhifookuses korduskasutus, parandamine ja ümberdisainimine ehk antud nädal kandis pealkirja „Korduskasuta-anna esemele uus elu!“.

Antud motost said inspiratsiooni ka Kiltsi Põhikooli seitsmenda klassi õpilased, kes organiseerisid erinevaid tegevusi, juhtimaks kaasõpilaste tähelepanu ümberdisainimise olulisusele. Jagati omavahel vastutusvaldkonnad, kui tegutseti ühtse meeskonnana. Moona Mürk ja Lilli-Ly Hiielaid juhendasid esimese ja teise klassi õpilasi, kui vanadest klaaspurkidest said uued värvilised küünlaümbrised. Darja Borisova ja Marleen Danilova õpetasid kolmanda klassiõpilastele, kuidas saab vanast reklaamlehest või tunnikontrolli paberist voltida toreda karbi.

Jäätmetekkevähendamise nädala tippsündmus oli moeshow, kus 4.-9. klassi õpilased tutvustasid taaskasutatud materjalidest tehtud kostüüme. Eelnevalt loositi igale klassile eraldi materjal, millest pidi olema kostüüm valmistatud ja teema, millele riietus vastama pidi. Nii võis lavalaudadel näha kilest talveriietust, koolitarvetest suveriietust kui näiteks paberist pidulikku kostüümi. Suurt vaeva nägid seitsmenda klassi õpilased moelava ettevalmistamiseks, kaunistamiseks kasutati jõulutulesid ning selleks, et kostüümid hästi ikka kõikidele näha oleks toodi välja ka prožektor. Kuigi aktiivsemad olid rohkem tüdrukud, siis väga palju abistasid neid erinevates tegevustes klassivennad Siim Meidla, Kerdo Kuusmaa ja Marcus Rasmus Nikker.