Admiral Krusensterni nädala elukutsete päev

12. oktoobril sai elukutsete päevaga avapaugu admiral Adam Johan von Krusensterni 250. sünniaastapäevale pühendatud teemanädal.

Õpilastele oli oma elukutset tulnud tutvustama kooli vilistlane 2. tüürimees Kristjan Villo. Kristjan andis kuulajatele ülevaate meremeheks saamise võimalustest Eestis ning ohtudest merereisidel. Vastates laste küsimustele selgus muuhulgas, et vene keelt läheb meremehel hädasti vaja, tüürimehe elukutset on võimalik omandada ka tüdrukutel ja Kristjanil endal on plaan korfda ajada vanemtüürimehe paberid ning hiljem kapteniks saada. Kesk-Eesti poisile tuli mõte meremeheks saada läbi innustava unenäo.

Teiseks külaliseks oli Tartu Ülikooli geograafia osakonna õppejõud ning “Eesti rahvusatlase” koostaja Taavi Pae. Lapsed said näha ja oma käega katsuda Eesti vanimat atlast ning teisi rariteetseid trükiseid. Läti keelsest atlasest otsiti üles Väike-Maarja nimi, mis oli veidi kummaline, kuid siiski äratuntav. Uuriti paariviisi ja ka ühiselt erinevaid kaardikogumikke ning jõuti üksmeelsele järeldusele, et mobiilis võib ju kaardirakendus olla, kuid ilma paberkaartideta ei saa ka tänapäeval hakkama.

Aitäh õpetaja Siret Stoltsenile, kes huvitavad külalised meile külla kutsus!