Klassijuhatajate päev

8. juunil toimus ülekooliline klassijuhatajate päev. Iga klass leidis endale parima lahenduse.

Meie 1.klassi klassijuhataja päevale olid oodatud kõikide õpilaste pereliikmed, seega nimetasime ka selle päeva “Perepäevaks”. Alustasime oma päeva Äntu paisjärve kaldal kell 10. Selleks ajaks oli päike end juba kõrgele taevavõlvile kuumalt sirama sättinud ja lausa kutsus kõiki veemõnusid nautima. Lapsed sättisid vitamiinirikka menüü: maasikad, õunad, viinamarjad, porgandid ja dipikasme pikale laula ning lisaks ikka krõpsu ja limonaadi ka juurde. Rammu kogumiseks oli ka suur šoklaadikringel, sest kohe läks lahti ranna mitmevõistlus. Esimeseks võistlusalaks pidi igaüks otsima endale kolm ümmargust ca 5 cm läbimõõduga kivi. Iga võistleja pidi kaldalt teatud kauguselt sooritama kolm viset. Kõige kaugemale heidetud kivi oli võtu väärt. Teiseks võistlusalaks oli kilekotiga vee kandmine ämbrisse aja peale. Kes kõige kiiremini ämbri täis sai, osutus võitjaks. Võistluste vaheajal kinnitati keha ja koguti rammu jalgsimatkaks hülgepoisi juurde. Väike jalgsimatk läbi metsaraja, kus said lapsed oma teadmised proovile panna lillede , põõsaste ning puude tundmisel ja tuvastamisel. Teekond hülge juurde mõõdus kiiresti. Hüljes ei lasknud ennast kaua oodata, niipea kui laste häält kuulis tuli kohe uudistama. Ujus tasakesi lasteni, pistis pea vest välja, vaatas uurivalt ringi, sügas uimedega kõhtu ja viskas siis end selili ja nautis olukorda. Pistis uuesti pea veest välja, uuris veelkord olukorda ja ujus minema. Nii ta seal meile ennast mõned korrad esitles. Lapsed pidid väga hoolikalt jälgima, milline hülgepoiss välja näeb, sest tagasi järvekaldale jõudes pidi iga laps joonistama hülgepoisi. Igaüks joonistas hülge sellisena, nagu talle meelde jäi. Kõik olid väga vahvad joonistused. Uuesti natuke kehakinnitust ja taas läks lahti võistlemiseks. Nüüd tuli jällegi osavus ja teadmised mängu panna, kes saab kõige kiiremini pisikese 100 grammise topsikuga liivaämbri liiva täis. Lapsevanematest koosnev žürii oli karm aga õiglane, kes selgitas tihedas rebimises välja iga ala võitja. Lõputseremoonial toimus võitjate autasustamine. Päev oli huvitav ja väsitav ega tahtnud kuidagi lõppeda, sest vesi tõmbas ikka enda poole. Päevalõpetuseks tuli aega varuda, et meelitada kõik väikesed ja suured ühispildile. Ühisarvamus oli: JÄRGMINE AASTA KINDLASTI UUESTI! Väsinuna, kuid rõõmsal meelel asuti koduteele.

Meie 2 ja 3 klass otsustasime oma ühise ja väga meeldiva päeva sisustada looduses. On ju liikumise aasta ja seda me ka tegime.

Kogunesime Ebavere seiklusparki, alustasime väikese ronimisega, et oma lihased soojaks saaks ja siis hakkasime klasside vahel mõõtu võtma. Tehtud sai mõned võistlused kotijooks, pallivedu lusikal, läbi rõnga hüppamine ja väike harjutus mälule, ristsõna lahendades. Meie mängus olid kõik võitjad, kaotajaid polnud. Mängude ja ronimise vahel kinnitasime keha kõige mõnusaga mida kodust kaasa võetud. Lemmikuteks kujunesid õpetaja ostetud kartulikrõpsud.

Meil olid väga toredad ja mõnusad tunnid koos, lastele väga meeldis.

Ja nii nagu ristsõna lahedus tuli „HEAD VAHEAEGA“