Rahvusvaheline koostöö jätkub

31. oktoobril käisid Kiltsi koolis külas noorsootöötajad Yvonne Keeniast ja Veronika Uruguayst ning neid toetavad Eesti vabatahtlikud Kairi ja Kelly. Yvonne ja Veronika on tulnud Eestisse kuuajalisele töövarju praktikale noortega tegelevasse organisatsiooni Seiklejate Vennaskond ning hiljem sõidavad Kairi ja Kelly nende koduriikidesse oma töövarjutamist tegema.

Meil viisid nad läbi neli töötuba, mille eesmärgiks oli kogeda multikultuurset keskkonda, avastada uut ja põnevat eri maailma paikade kohta ning muidugi parandada oma võõrkeele oskust, sest töötoad viidi läbi inglise keeles. Samas aga õpiti juurde sõnu ja väljendeid nii Hispaania kui ka Suahiili keeles.

Esimene ja teine klass õppisid tundma Keenia ja Uruguai loomi, kolmas ja neljas klass kuulasid lugu liblikast, kes on võimeline end muutma ning oma unistused täide viima hoolimata puudustest. Seda lihtsat lugu räägiti suahiili, hispaania, inglise ja eesti keeles, et õpilased saaksid rohkem teada maailmas toimuvast, asetada end eri olukordadesse ning mõtiskleda võimete ja puuete üle. Vanemad õpilased arutasid kultuuridevaheliste piiride üle, et eri kultuure paremi mõista, see töötuba oli inspireeritud itaaliakeelsest fraasist: “La mia terra é dove poggio i miei piedi” mis tähendab: “Minu maa on seal, kuhu ma oma jalad asetan.”