Konverents “Admiral A. J. von Krusenstern 250”

16. oktoobril toimus admiral Krusensterni nädalat lõpetav konverents. Konverentsil osalenuid oli 71 ja meie saal ei oleks suuremat rahvahulka suutnud ka mahutada.

Väikese tervituse külalistele esitasid 2.-3. klassi õpilased, millele järgnes Vene Suursaatkonna esindaja väike tervitus. Enda loovtöid Krusensternist tutvustasid Amanda Syla, Lupe Topkin, Rander Möldre ning Stella-Mia Meidla. Krusensterni põrandamängu põhimõtteid tutvustas õpetaja Liisu Tähe.

PhD Erki Tammiksaar tegi põhiettekande Krusensterni eluloost ja saavutustest. Taaskord tuli tõdeda Eestimaalt pärit mehe suurest tahtejõust ja ettevõtlikusest, mille tõttu sai teoks I vene ümbermaailmareis ning sellele järgnenud Lõuna-Mere atlase koostamine Kiltsi lossis.

Härra Tiit Pruuli tõi välja seosed Krusensterni ning Bellingshauseni vahel ja viis kuulajad värvikale reisile Antarktika mandrile. Jutustust ilmestasid kõnekad fotod toimunud merereisist.

PhD Heiki Haljasorg tutvustas Tallinna Toomkooli ajalugu ning seoseid Adam Johan von Krusenserniga. Jutuks tulid ka teised Toomkooli kuulsad vilistlased.

Ajanappuse tõttu jäi mängimata temaatiline kuldvillak, kuid meie õpilastel on alati võimalus ettevalmistatud küsimustega rinda pista. Aitäh Edgar Tammusele mängu koostamise ning konverentsi ohjamise eest!