Kõrvitsad loomaaiale

29. septembri hommikuks oli koolimajja kogutud rohkesti suuremaid ja väiksemaid kõrvitsaid. Kevadel alustatud projekt “Kasvatame loomaaiale kõrvitsaid” jõudis lõpusirgele.

Maikuus kõrvitsaseemned mulda pannud ning suvel kõrvitsate eest hoolitsenud õpilased ja õpetajad olid varmad osa saagist loomaaiale jagama. Kahjuks leidis juba varem uue kodu meie pargi kompostihunnikus kasvanud kuldkollane kõrvits. Tallinna Loomaaia soovil toodi kohale ka kabatšokke, porgandeid ja punapeete. Kõik suvel tublisti loomadele söögi kasvatamisse panustanud said preemiaks reisi loomaaeda.

Tallinnas sõitsime uhkelt loomaaia väravast bussiga sisse ning tugevate poiste abiga sai kogu söödav konteineritesse paigutatud. Söödaosakonna juhataja Katerina Reiska oli meie panuse eest väga tänulik.

Õpilastele jagatud töölehtede abil said paljud loomad ja nende elupaigad tuttavamaks. Populaarsed olid jääkarud, kelle juurest käisid läbi kõik ekskursandid. Mõnel pool käisid korrastustööd ja ümberehitused, selle tõttu jäid lastel nägemata kakulised ja suletuks jäi ka elevantide maja uks. Vaatamata nendele pisiäpardustele jäid lapsed nähtuga rahule ja loomulikult suurim rõõm oli ühisest heateost.

Aitäh kõigile panustajatele!