Tantsud Iirimaast Iisakuni

5. oktoobril toimus kooli saalis väga meeleolukas kontsert. Meile esinesid Eesti Kontserdi artistid Dariya Koronblit – iiri tants, eesti tants, Pearu Pung – viiul ja tants (rannarootsi ja eesti tantsud, pillilood), Matilde Kivisilla – viiul ja tants (šoti, shetlandi, Eesti saarte pilliviisid, tantsud) ja Tarmo Kivisilla – torupill, iiri vile, mandoola.

Kõlas Iirimaa, Šotimaa, Eesti saarte (Ruhnu, Pakri, Vormsi) ja Mandri-Eesti pillimuusika, mille järgi neis paigus on aastasadu tantsitud ja meelt lahutatud. Näha sai ka nende maade tantse. Kaasa haarati julgemaid poisid Johannes ja Joonas Pakri pulmatantsu esitamiseks.

Dariya esitatud šoti- ja iiritantsud panid varbad kaasa liikuma ning äratundmisrõõmu saime meie oma labajalavalsist. Hämmastust tekitas pillimeeste oskus hakkama saada peaaegu iga mänguriistaga alates torupillist kuni tinavileni.