Regilaulu töötuba

30.10 tuleb Kiltsi kooli kell 12.00 esinema Eestimaa Imeline rahvalaulik Helena Trei. Laulame üheskoos regi- ja rahvalaule. Pärast laulmist meisterdame lastega üheskoos maske kadri- ja mardipäevaks. Lastele on üritus tasuta, täiskasvanutele tasakaalupanus 3 eurot. Vahetusjalanõud on kohustuslikud!
Helena iseloomustab end alljärgnevate sõnadega:
Tunnetades ennast maarahva osana, on loodusega ühenduses olemine minu jaoks väga oluline. Seepärast laulan sageli laule, mis juurduvad meie looduslähedas maailmatajus, kõlades maakeeles, rääkides maast, metsast, laulmise väest jms. Laulan palju ka regivärsilisi laule, uskudes, et see maarahvale omane laulumaailm on üks rikkalik allikas, kust saame jätkuvalt ammutada ühenduses olemise rõõmu. See on osa elavast keelest, rütmist ja mustrist, milles helisevad meie puud, allikad, kivid ja kogu Maa. Lauluringis koos lauldes püüame neid mustreid tabada, neisse põimitud väekirju lugeda ja edasi kanda, tugevdades seeläbi ühendust üksteise ja meid ühendava Maaga!
Laulud mida lauluringis laulame on lihtsa viisiga, järelekordamisega ning jõukohased kõigile. Tule ja laulame koos!