Kiltsi kool tähistas EV 104 ERM-is

23. veebruaril tähistasid Kiltsi kooli õpilased Eesti Vabariigi 104. aastapäeva Eesti Rahva Muuseumis.

Klassid läbisid esmalt giidituuri tutvumaks ERM-i rikkalike kogudega. Koos liiguti mööda tinglikku ajajoont tänapäevast ürgajani välja. Uudistati president Lennart Meri satelliittelefoni, fosforiidi kaevandamise vastu “võitlevaid” t-särke, raamatute trükkimise ja kirjaoskuse ajalugu. Õpilaste huvi äratas päris esimese sini-must-valge lipu originaal, mida hoitakse kindla tepperatuuri ja niiskusega vitriinis. Väikese judina selgroogu tekitas filmist “November” tuttav kratt.

Enne kosutavat lõunat toimus otsimismäng “Pärandusejaht”, mille tublimate vastajate vahel loositakse koolis välja auhind.

Päeva teise poole sisustasid töötoad – vanemad õpilased tutvusid kammkeraamikaga, keskmine kooliaste valmistas vanade näidiste järgi sõlgesid ning noorimad meisterdasid kaltsunukku. Iga meisterdaja tegutses vastavalt oma võimetele ja valmis said väga eriilmelised taiesed.

Aitäh kõigile osalejatele ja põhiorganiseerijale õpetaja Tanel Kümnikule!