Kõrvitsate külvipäev

3. mai oli kõige soodsam päev kõrvitsate külvamiseks! Eelmise aasta saak läks sügisel Tallinna Loomaaia elanikele maiustamiseks. Tänavu panime seemned mulda Elistvere loomapargi piisonitele ja teistel loomadele.

Kuigi on tegemist maal elavate lastega, siis üha vähem kasvatatakse kodudes toidu valmistamise tarbeks aedvilju. Tihti ongi loodusloo tunnis õpetaja üllatunud, kui õpilased ei tea, kuidas seemnest kasvab taim. Sellel aastal panime turbapottidesse pakist võetud seemned, kevad on vilu ja aeda istutamisega läheb veel aega. Nüüd ongi hea viia läbi väike võistlus – kelle taimekene pistab esimesena nina mullast välja ja kelle kõrvitsataim on kooliaasta lõpuks kõige lopsakam. Lastel on lisaks ka vastutus hoolitseda elusa organismi eest, teda kasta ning liigse päikese eest varjata.

Lisaks kõrvitsatele kasvab suvel koolipargis veel lina ja kes teab, leiame ehk koha kastpeenra paigutamiseks porgandite, sibulate ja peetide tarvis. Tänane külvipäev kulges väga edukalt ning iga koolilaps sai lisaks külvamise tarkustele endale ka uue hoolealuse.