Energia kui ressurss

17. märtsil toimus Rakvere Tehnoloogiakeskuses maakondlik tehnoloogia olümpiaad ja meie kooli esindas Kaarel Elmik 8. klassist.

Olümpiaadi teemaks oli “Energia kui ressurss” ja see koosnes kahest osast: teooria ja praktiline töö. Teooria osas pidid õpilased vastama 20-le küsimusele, mis hõlmasid väga erinevaid teemasid. Osalejad pidid teadma nii taastuvast energiast, tiguülekandest kuni pleki valtsimiseni välja.

Praktilise soorituse ülesandeks oli vaja valmistada sõiduk, mis oli väga kindlate parameetritega nii kaalu kui mõõtude osas. Kõik oli grammi ja millimeetri täpsusega. Hinnati veel sõiduki välimust, töö kvaliteeti ja esitlust. Kõige lõpuks korraldati võistlus, kus selgitati, kelle sõiduk veereb kaugemale. See andis lisapunkte veel juurde.

Meisterdamise vahepausil külastas Tehnoloogiakeskust Vabariigi President Alar Karis. Saime temaga koos ka pilti teha.

Lisaks oli poiste ülesanne ka käia degusteerimas kõrval ruumis tüdrukute olümpiaadil valminud roogasi. Tüdrukud pidid valmistama nii sööke kui ka disainima vanu T-särke ümber taaskasutamiseks.

Kogu päev oli väga põnev ja Kaarel sai 12 osaleja sealt 6. koha. Lisaks heale kohale saime kaasa kulla väärtuses teadmisi ja uusi ideid, mida enda koolis järgi teha. Soovime tänada olümpiaadi korraldajat Rakvere Tehnoloogiakeskuse juhatajat Martin Kink-i väga huvitava päeva eest. Suur aitäh ka õpetaja Erkole!