PROJEKTIKOOSOLEK KILTSIS VOL 4

11. maid võib pidada kohtumise kõrghetkeks. Toimus moeshow taaskasutatud materjalidest ja laua jäätmetest. Iga kool oli lähenenud kodutööle erineval viisil, kes võttis teemat tõsimeelselt, kes kergemal ja huumoriga.

Meie kooli 4. klass pakkus silmarõõmu batik-tehnikas värvitud t-särkidega tüdrukute poolt ja poiste poolt vanade t-särkide erinevate kaunistusviisidega. 5. klassi tüdrukud maalisid vanadele särkidele enamasti lilli, kuid ka abstraktseid pilte. Eriliseks huviobjektiks oli vanade stilettode disainime värsketeks ja moodsateks. 6. klassi poisid lähenesid ülesandele väga loominguliselt ja valmis suisa kunst. 7. klassi tüdrukud õmblesid vanadest meeste päevasärkidest suvised kleidid. 8. klassi tüdrukud lammutasid vanad teksapüksid ja ilmavalgust nägid seelikud – igaüks oma nägu. Egle meisterdas heegeldatud linikutest kardigani. 8.-9. klassi poisid võtsid kasutusele nööpe, ööse ja neete, veidi ketti ja valmis said omanäolised, täiesti kantavad t-särgid.

Pärast lõunat külastasime vallavanem Indrekut ja Väike-Maarja muuseumi.

Õhtul toimus mälumäng partnerriikide kohta ning seejärel asusid saalis jalga keerutama Tarapita tantsijad. Ühisesse tantsuringi kaasati ka külalised. Tutvustati ka Eesti rahvuslikke mäng, üks paar suutis vägikaika vedamise käigus roika päris pooleks murda. Loomulikult pakuti ka Eesti rahvustoite kiluvõileiba, mulgiputru ja kamavahtu.