PROJEKTIKOOSOLIK KILTSIS VOL 3

10. mai hommikupoolikul aitasime üheskoos Väike-Maarja valla Äntu järvede ümbruse matkaradasid korrastada. Kolm gruppi noori koos õpetajatega liikusid Sinijärve matkaradadel ning Punamäe kandis. Kogutud prahi kogus oli üllatavalt väike, arvestades, et varem koristust polnud toimunud. Punamäe pundi “saak” oli veidi suurem, leiti lausa kaotatud rehv. Suuremad poisid vedasid paksusid pikki planke Valgejärve taha matkatee ehitamiseks, mis ka päeva lõpuks valmis sai. Tubli töö! Nii abiliste kui ehitusmeeste poolt.

Päeva teisel poolel külastasime Rakvere linnust. Elevust tekitas õuel asuv atribuut, millega ammustel aegadel rüütlid harjutasid piigi kasutamist. Põnev oli püssirohu valmistamise saladustesse süüvimine ja piinakambris saime põhjaliku ülevaate keskaegsetest piinariistades. Julgemad külastasid ka põrgut.

Ühispilt tohutu tarva juures, jalutuskäik vabaõhuteatrisse ja oligi aeg koduteele asuda.