Kolmas päev Leedus

8. november algas orienteerumismänguga ööbimiskohast Alanta Gümnaasiumisse. Kaardile oli märgitud 10 punkti, milles igas tuli teha selfi ning mängujuhile saata. Mõnusa kahetunnise jalutuskäigu jooksul külastasime ka Teofilius Matulionise muuseumis ning samas hoones paiknevat kunstinäitust.

Pärastlõunal külastasime Leedu Etnokosmoloogia Muuseumit, kus oli põnevalt ühendatud pärimuskultuur ja kosmoloogia. Kogu muuseumi ülesehitus oli muljetavaldav ning giidilt saadud teave huvitav ning samas ka mõtlemapanev. Kogu ekspositsioon oli ülesehitatud infotehnoloogia võimalustele.

Edasi toimusid Moletais 3D virtuaaltuur linnakese ajaloo teemadel, väike jalutuskäik skulptuuride pargis ning mosaiigi töötuba. Mosaiigikunst on Leedus väga populaarne. Proovisime meiegi tükikese mosaiigikunstiga hakkama saada.