SERIAALI FILMIMINE KILTSIS

15. mail olid planeeritud seriaali võtted meie majas ja pargis. ERR-i tellimusel valmib Eesti, Läti ja Itaalia ühistöös Ain Küti romaanide alusel detektiiviseriaal Sagadi mõisahärrast. Mõned episoodid plaaniti filmida ka Liivakülas. Kohale oli toodud hulgalisest rekvisiite – kohvreid, kolimiskaste, veinivaate ja muud. Maja taga peesitas uhke kaless. Teisipäeva õhtuks oli maja taha saabunud ka mitu tehnikabussi.

Ärevust koolirahva hulgas oli palju. Kuidas korraldada koolielu nii, et filmimeestel oleks mugav ja koolipere ka hätta ei jääks. Leiti kuldne kesktee, kuid oh häda – just kolmapäeval haigestusid kõige olulisemad meeskonnaliikmed ja filmivõtted lükkusid edasi järgmisele nädalale.

Kooliinimestega suhtles korralduse osas Mihkel Kallaste, kes andis õpilastele sisuka ülevaate filmide tegemise protsessist. Tundub, et vähemalt kahes õpilases süüdati filmipisik, sest esitati häid ja sisukaid küsimusi.

Järgmisel teisipäeval katsetame uuesti!